Bonheiden
15794
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15794,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Bonheiden

Renovatie
Datum
Type
Renovatie

Het karakter van het hoofdgebouw werd bewaard in zijn oorspronkelijke vormgeving en volume, maar werd strakker gemaakt door het gebruik van nieuwe materialen zoals voor de goot- en dakbekleding, nieuw buitenschrijnwerk, enz.

Het dak van de achterbouw werd afgebroken en een nieuwe mezzanine werd toegevoegd. De nieuwe achterbouw krijgt ‘licht en lucht’ in een nieuwe schil.

Het hoogteverschil tussen hoofdgebouw en achterbouw werd bewaard, zodat de leefruimte achteraan zich op tuinniveau bevindt. De zichtbeton treden die binnen het hoogteverschil overbruggen worden verlengd tot in het terras buiten. De grens tussen binnen en buiten vervaagt; het ruimtegevoel vergroot.