Blaasveld | Eva Dooms Architect

Previous Next 1 of 3

Blaasveld


Renovatie

Een rijwoning krijgt een nieuw uitbreiding achteraan zodat de dagzone –momenteel gelegen op de verdieping van de beletage- kan verhuizen naar het gelijkvloers.

Gemeentelijke bouwvoorschriften laten toe om het gelijkvloers uit te breiden tot een diepte van 17 meter. De ligging van de garage vooraan vraagt extra inspanningen om centraal in de woning daglicht toe te laten. Via een lichtsleuf langsheen de scheimuur –boven de trappenschacht- wordt getracht de woning meer licht en ruimtegevoel te geven.
Zonwerende lamellen boven deze diepe sleuf vormen  een speelse schaduwwerking op de scheimuur die herhaalt wordt via de zwevende traptreden in het verlengde hiervan. De onderste traptrede wordt verlengd en vormt een ‘podium’ om de kunstobjecten tentoon te stellen die de bouwheer op zijn reizen verzamelt.
Op de verdieping wordt een beperkte uitbreiding gerealiseerd met bureau aan een vide die door de grote raampartij in de achtergevel nog extra licht brengt in eethoek en keuken, centraal in de woning.

Close