Nijlen | Eva Dooms Architect

Previous Next 1 of 3

Nijlen


Nieuwbouw

Ongewone bouwvoorschriften vragen om de woning tot diep op het terrein in te planten, waardoor de strook naast de woning mee de functie ‘tuin’ op zich dient te nemen.

Hier dreigt echter een beeldbepalende haag het perspectief te vernauwen.

Door de glazen tuingevel parallel te plaatsen aan deze haag worden de zichtlijnen hersteld en wordt het uitzicht van binnen uit meer gericht naar het indrukwekkende groen achteraan. De gevellijn daarentegen volgt wel het maximale bouwgabarit, waardoor een driehoekige luifel ontstaat: een natuurlijke zonnewering én overdekt terras.

Er wordt reeds ingespeeld op de toekomstige buren van de verkaveling door de raamopeningen daar te richten naar de lucht in plaats van naar de omheining die er onvermijdelijk komt.

Close