Haacht | Eva Dooms Architect

Previous Next 1 of 3

Haacht


Nieuwbouw

De resultaten van het grondonderzoek wezen al snel op de noodzaak van een diepe kelderfundering.

Een dure ruimte als deze enkel tot berging dient… Daarom werd het programma omgegooid en verhuisde het nachtgedeelte naar de kelderverdieping. Deze ontvangt daglicht via de eveneens lager gelegen binnenpatio. De leefkeuken achteraan werd enkele treden hoger ingeplant, zodat ook achteraan over de volledige gevelbreedte daglicht tot in de kelderverdieping binnentreedt.

De carport, die voor de patio ligt, zorgt voor de privacyscheiding vanaf de straat. De patio grenst zijdelings aan de diepe groene voortuin van de buren. De andere buurgevel wordt bewust erg gesloten gehouden. De achtergevel daarentegen, opent zich volledig naar het achterliggende groengebied.

Het gebruiken van de kelder als nachtgedeelte spaart een verdieping uit. Wel wordt een bureau- en speelkamer toegevoegd via een mezzanine vooraan, die via het licht hellende dak ook licht tot diep in de woning brengt.

Close